Kazim-Richards i Zan ne dolaze u Zenicu
Colin Kazim-Richards povrijeđen

Utakmica sa Estonijom uzela svoj danak

Kazim-Richards i Zan ne dolaze u Zenicu

Colin Kazim-Richards i Gokhan Zan, po svemu sudeći, propustiće utakmicu na Bilinom polju u srijedu kada će naša selekcija dočekati najbolje turske fudbalere.

Kazim-Richards i Zan povrijeđeni su u sinoćnjem meču protiv koji je Turska igrala protiv Estonije i Fudbalski savez Turske (TFF) objavio je da se oni neće oporaviti na vrijeme da bi mogli nastupiti protiv Bosne i Hercegovine. Za razliku od njih dvojice, Emre Belozoglu i Hamit Altintop koji su takođe zadobili povrede u sinoćnjem meču, dobro se oporavljaju i moći će igrati na Bilinom polju.

Gokhan Zan, odbrambeni igrač Galatasaraya zadobio je istegnuće mišića desne butine, dok je veznjak Fenerbahcea, Colin Kazim-Richards povrijedio list desne noge.

Očekuje se da Fatih Terim umjesto ove dvojice povrijeđenih igrača pozove zamjene koje će putovati za Zenicu. Ipak, turski selektor optimističan je pred susret sa Zmejvima.

“Dobro igramo u teškim uslovima i dok god imamo šanse nećemo odustati.”, rekao je Terim za turske medije. “Ako ne možemo pobijediti Bosnu i Hercegovinu, onda ćemo im čestitati i zaželjeti puno sreće na Svjetskom prvenstvu, a mi ćemo se džentlmenski oprostiti od Južne Afrike. Ipak, duboko u srcu vjerujem da ćemo pobijediti i da ćemo mi biti ekipa koja ide u baraž.”, završio je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.