Kazne za Olimpik i Gavarića?

Slučaj Gavarić

Kazne za Olimpik i Gavarića?

Adnan Beganović

Takmičarska komisija FS BiH donijela je odluku o ponavljanju utakmice Sloboda - Sarajevo, dok je protiv Olimpika i odgovorne osobe iz ovog sarajevskog kluba te Stefana Gavarića pokrenut disciplinski postupak.

"Ova odluka donešena je jednoglasno i u skladu sa propisima. Činjenica je da je igrač Slobode Stefan Gavarić igrao sa tri žuta kartona, no isto tako je činjenica da tuzlanski klub nije mogao znati za njegove javne opomene jer Olimpik nije naveo u ispisnici da Gavarić ima tri kartona, iako je to bio dužan uraditi", rekao je Izudin Ibrahimkadić, predsjednik Takmičarske komisije za SportSport.ba te dodao:

"Odluka je donesena na osnovu člana 74. Pravilnika o takmičenju u kojem jasno stoji da će utakmica biti ponovljena ukoliko se ustanovi da klub nije znao, niti je mogao znati, u ovom slučaju Sloboda, da Gavarić ima tri žuta kartona. Prema tome, sve je jasno. Klubovi imaju pravo žalbe i na njima je da odluče da li će isto i iskoristiti."

Ibrahimkadić također je naveo da je protiv Olimpika te odgovorne osobe iz ovog sarajevskog premijerligaša, kao i protiv Stefana Gavarića, pokrenut disciplinski postupak.

"Protiv Olimpika i odgovorne osobe iz ovog kluba pokrenut je disciplinski postupak jer u ispisnici Stefana Gavarića nije navedeno da isti ima tri žuta kartona, iako u Pravilniku o registraciji, statusu i transferu igrača u članu 20 jasno stoji da se ti podaci moraju navesti, dok je protiv Gavarića disciplinski postupak pokrenut zbog toga što je on ustvari trebao i morao znati da ima tri žuta kartona."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.