Kaznena ekspedicija sa Grbavice nastavlja u svom ritmu

Drina - Željezničar 0:2

Kaznena ekspedicija sa Grbavice nastavlja u svom ritmu

Željezničar je u prvoj utakmici 24. kola došao do sigurne pobjede nad Drinom u Zvorniku rezultatom 2:0 i tako produžio svoj pobjedonosni niz na devet utakmica.

Veoma loš teren dočekao je fudbalere oba tima danas u Zvorniku. Shodno tome, prvih 45 minuta donijelo je vrlo loša utakmicu u kojoj je viđeno tek nekoliko poluprilika, te jedan gol u samom finišu.

Prvu priliku na utakmici imala je Drina, koja je u 13. minuti opasno zaprijetila preko Vasića. Ofanzivac Zvorničana je iz dobre pozicije šutirao preko gola Fejzića. Samo tri minute kasnije, Bogičević je nakon kornera šutirao malo pored gola, da bi potom u 44. minuti viđen prvi udarac u okvir gola na utakmici. Blagojević je nakon dodavanja Memije šutirao pravo u Erića, što je bila uvertira za vodstvo Plavih.

Samo minutu kasnije, Željezničar je došao u vodstvo. Udarac Bekrića je izblokirao odbrambeni igrač Drine, a lopta je došla do Stevanovića, koji ju je spretnom reakcijom proslijedio u gol. Za Miroslava Stevanovića je ovo bio prvi gol u ligaškim utakmicama, a ukupno drugi u dresu Željezničara. Bivši reprezentativac BiH se nije radovao pogotku kojeg je postigao protiv svog kluba u kojem je ponikao.

Plavi sa Grbavice su u drugom poluvremenu silovito krenuli prema golu Drine. Već u uvodnih pet minuta viđeno je nekoliko prilika pred golom Erića, a najbolje su imali Lendrić i Hodžurda. Prvo je Lendrić zakasnio nekoliko centimetara na ubačaja Stevanovića, da bi potom Hodžurda nakon kornera loše šutirao pravo u Erića.

Željo je u vodstvo od 2:0 stigao u 66. minuti. Stevanović je uposlio Bekrića, koji je šutirao pravo u Erića, da bi golman Drine kratko odbio loptu. Na pravom mjestu u pravo vrijeme bio je Lendrić, koji je postigao svoj već šesti gol u Premijer ligi BiH u ovoj sezoni.

Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja. Obje ekipe imale su po nekoliko poluprilika, ali se rezultat nije mijenjao i Željezničar je upisao svoju osmu pobjedu u osam utakmica u proljetnoj polusezoni.

Plavi su ovim trijumfom zasjeli na treće mjesto i sada imaju 46 bodova, ali i utakmicu više u odnosu na ostale ekipe iz vrha tabele. Sa druge strane, Drina je pretposljednja sa svega 16 bodova i već se odavno priprema za takmičenje u 1. Ligi Republike Srpske.

Premijer liga, 24. kolo:

Drina - Željezničar 0:2 (Stevanović 45', Lendrić 66')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drina: Erić, Petrović, Vasiljević, Ćulibrk, Ilić, Kikić, Stefanović, Vasić, Blagojević, Ivanović, Kuzmanović

Željezničar: Fejzić, Memija, Kramarić, Bekrić, Blagojević, Bogičević, Stanić, Lendrić, Hodžurda, Zahirović, M. Stevanović

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi