Keane: FIFA nas je izbacila

Irci razočarani

Keane: FIFA nas je izbacila

Adnan Beganović

Kapiten fudbalske reprezentacije Irske, Robbie Keane, nakon nesretnog ispadanja u baražu bez imalo ustručavanja je rekao da je njegova reprezentacija ispala zbog toga što ih FIFA nije htjela vidjeti na Svjetskom prvenstvu.

"Bili smo ogorčeni, to igranje rukom bilo je i više nego očito. Jasno je da FIFA nije željela da se Irska plasira na Svjetsko prvenstvo. Možemo biti ponosni na način na koji smo odigrali i na koji smo stvarali šanse, no nismo uspjeli ostvariti svoj cilj", rekao irski kapiten.

Podsjetimo, Henry je u 13. minuti prvog produžetka rukom uštopao jednu loptu, a to igranje rukom vidjeli su svi osim sudije, a zatim je asistirao Gallasu koji je  pogodio za ukupnih 2:1 i plasman Francuza na Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti