Keane potvrdio: Ibišević ili El-Hamadoui

Blackburn i dalje traži napadača

Keane potvrdio: Ibišević ili El-Hamadoui

Edmir Škorić

Bh. nogometni reprezentativac Vedad Ibišević prva je želja Blackburnovog menadžera Stevea Keanea. No, zbog povrede i višesedmičnog pauziranja, akvizicija Roversa bi ipak mogao biti Marokanac Mounir El-Hamadouija, napadač Ajaxa.

Već danima se piše o mogućem prelasku Ibiševića iz Hoffenheima u Blackburn. Njegov transfer na Ewood Park, pišu otočki mediji, blokira njegova povreda, zbog koje neće igrati i do dva mjeseca. Tako bi Keane mogao krenuti po Ajaxovog napadača El-Hamadouija.

Blackburn je "tanak" u napadu. Posudbeni ugovor za Roquea Santa Cruzu i Mame Briama Dioufa je završen i oni se vraćaju svojim klubovima, dok je Nikola Kalinić prodan Dnipru.

"Ibišević je bio rekordan strijelac prije nego što je povrijedio koljeno prije nekoliko sezona. Sada je opet povrijeđen i nije dugo igrao. Trebamo nekoga ko je u golgeterskoj formi, tako da ćemo se odlučiti ili za Ibiševića ili za El-Hamadouija", kazao je Keane novinarima.

Ibišević je u sezoni 2008/09 zabio 18 golova u 17 ligaških nastupa, dok je Marokanac u zadnje tri sezone u Holandiji uspio postići čak 71 pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.