Keane potvrdio: Odlazim iz Londona

Keane potvrdio: Odlazim iz Londona

Edmir Škorić

Iskusni napadač Robbie Keane priznao je kako želi napustiti Tottenham i pronaći klub u kojem će redovnije igrati.

Već godinama Keane (31) nije onaj pravi. Imao je dobre godine u Tottenhamu, 2009. godine prešao je u Liverpool i nakon toga nikako da se vrati u željenu formu. Redse je napustio nakon samo jedne sezone, a onda se vratio u Spurse, koji su ga slali na posudbe u Celtic i West Ham.

Da je West Ham ostao u ligi, vjerovatno bi i Keane potpisao trajni ugovor, no sada je na White Hart Laneu, gdje se baš i neće naigrati. I sam je toga svjestan, pa najavljuje odlazak.

Na pitanje novinara je li istina da će otići iz Tottenhama, ali ne i iz Londona, Irac je odgovorio:

"Ne, ja ću otići iz ovog grada. Ne znam zašto se priča da želim ostati u Londonu. Nikada to nisam rekao. Vrlo rado ću otići bilo gdje. Meni je potrebno samo da redovno igram i, ako je to izvan Londona, neće mi previše smetati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.