Keane u januaru odlazi iz Tottenhama

Keane u januaru odlazi iz Tottenhama

Edmir Škorić

Iskusni Irac u redovima Tottenhama, Robbie Keane, sastao se sa menadžerom Spursa Harryjem Redknappom kako bi mu izrazio nezadovoljsto i najavio odlazak iz kluba.

Robbie Keane (30) će stoga u januaru imati priliku pronaći novi angažman, a klub koji ga želi dovesti morat će Spursima platiti 6 miliona funti. Za sada su najveći interes za njim pokazali Aston Villa i američka momčad Vancouver Whitecaps.

"Razgovarao sam sa njim (Keaneom) i mislim da on želi otići. Njegova je želja da igra, nije zadovoljan trenutnim statusom. Mogao bi ostati ovdje sjediti i uzimati plaću, ali to ne želi. Naporno trenira svaki dan i pokazao je veliki stav", kazao je Redknapp koji je prošle sedmice, u utakmicu sa Liverpoolom, Robbiea Keanea izostavio sa kompletnog spiska.

"Prošle sedmice sam morao donijeti najtežu odluku. Nisam ga mogao staviti na klupu i, vjerujte mi, nije mi bilo lako. Igrali smo protiv Liverpoola i igrao sam na Vaarta, sa jednim napadačem (Crouchom). Stoga su na klupu moramo Defoe i Pavljučeno. Nisam mogao tri napadača staviti na klupu. Robbiea sam morao odvojiti od momčadi i bilo mi je jako teško zbog toga."

Keane je u ljeto 2008. godine sa White Hart Lanea prešao na Anfield gdje je igrao za Liverpool, potom potpisao šest mjeseci kasnije ponovo za Spurse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.