Keita ima dvije opcije: Anfield i Olimpico

Napušta Valenciju

Keita ima dvije opcije: Anfield i Olimpico

Edmir Škorić

Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers želi na Anfield dovesti iskusnog veznjaka Seydoua Keitu.

Rodger je Keitu želio u svojim redovima i u januaru, ali transfer nije dovršen jer je iskusni veznjak tražio garanciju redovnog igranja.

Na kraju je Keita umjesto u Liverpool otišao u Valenciju, ali Rodgersov interes za njim se nije stišao. Bivši igrač Barcelone namjerava da igra Ligu prvaka u narednoj sezoni, a to neće moći ukoliko ostane na Mestalli.

Zato nije isključeno da ovaj put pohiti ka Liverpoolu, a sada nema prepreka. Njemu je istekao ugovor s Valencijom i nema naznaka da će isti produžiti. Nije Liverpool jedini klub koji će igrati Ligu prvaka, a koji želi potpisati slobodnog Keitu.

Za 34-godišnjaka se zanima i Roma našeg Miralema Pjanića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.