Keita iz Lyona u Galatasaray

Galatasaray aktivan na tržnici

Keita iz Lyona u Galatasaray

Adnan Beganović

Fudbalski reprezentativac Obale Bjelokosti i dosadašnji igrač Lyona, Abdul Kader Keita, potpisao je trogodišnji ugovor s turskim Galatasarayem.

Ovu vijest objavila je službena internet stanica turskog kluba, a Keita je već drugo pojačanje Galatasaraya u samo 24 sata. Podsjetimo da je jučer potvđen dolazak argentinskog golmana Lea Franca.

Keita je u Evropu došao 2005. godine i njegov prvi evropski klub bio je francuski Lille, u kojem se zadržao dvije sezone, nakon čega dolazi u Lyon. U prošloj sezoni Keita je u dresu Lyona odigrao 22 prvenstvena susreta i nije se uspio upisati u listu strijelaca, dok je u Ligi prvaka odigrao 5 mečeva te postigao jedan pogodak.

Na njegovom dovođenju u Galatasaray insistirao je Rijkaard, a financijska strana ovog transfera još uvijek nije poznata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti