Keita: Nema posebnih želja, idemo po pobjedu

U iščekivanju katalonskog derbija

Keita: Nema posebnih želja, idemo po pobjedu

Edmir Škorić

Barcelona u subotu, u okršaju katalonskih momčadi, gostuje Espanyolu te nastavlja svoju utrku za naslovom.

Blaugrana je vodeća sa 40 bodova, dva više od drugoplasiranog Reala iz Madrida, a čak 12 bodova više od gradskog rivala Espanyola koji zauzima četvrtu poziciju.

Reprezentativac Malija i veznjak Barcelone, Seydou Keita zna da neće biti lako, ali vjeruje u novu pobjedu svoje momčadi.

"Nemamo posebnih želja, idemo po pobjedu kao uostalom i u svakoj utakmici. Sve utakmice protiv Espanyola su teške. No, to je normalno, to je derbi i udaljenost je svega dva kilometra", kazao je Keita u razgovoru za službenu Barceloninu stranicu, dodavši:

"Radi se o kvalitetnoj momčadi koja dobro igra pred svojim navijačima. Tu je i dosta rivalsta, pak je riječ o derbiju, a oni će dati sve od sebe da pobijede. Neće nam biti nimalo lako, to je sigurno, ali neće ni njima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.