Keita želi veću minutažu u Barceloni

Keita želi veću minutažu u Barceloni

Edmir Škorić

Seydou Keita sretan je životom u Barceloni, ali ne i minutažom koju mu daje trene Josep Guardiola.

Ranije ovog mjeseca Malijac je za skysports.com izjavio da je polaskan napisima koji ga povezuju s Liverpoolom, ali da nije nesretan u Kataloniji. Keitu pored Liverpoola želi i bogati ruski klub Anži iz Mahačkale. Njegov ugovor ističe krajem sezone, ali u klauzuli navodno postoji opcija o produženju ugovora za još godinu dana, ovisno o broju utakmica koje odigra.

Keita bi sa svojim predstavnikom u martu naredne godine trebao sjesti sa čelnicima Barcelone i razgovarati o svojoj budućnosti u redovima aktualnog španskog i evropskog prvaka.

»Igrač i njegova obitelj sretni su u Barceloni, ali on smatra da zaslužuje veću minutažu na terenu», kazao je izvor blizak afričkom nogometašu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.