"Imam tri želje, dvije su ispunjene, sada idem kod žene po hat-trick, valjda me ispoštuje"

Nevjerovatna izjava

"Imam tri želje, dvije su ispunjene, sada idem kod žene po hat-trick, valjda me ispoštuje"

A. Čaušević

Sa 58. godina na plećemiKeith Curle je trener čiji je horizont ograničen na engleske niže lige, nakon što je imao dvadesetogodišnju karijeru kao defanzivac koja ga je dovela do toga da nosi dres reprezentacije reprezentacije Engleske.

Posljednjih nekoliko sati njegovo je ime postalo vrlo popularno na društvenim mrežama nakon što je video s njegovim intervjuom nakon utakmice skupio milione pregleda zbog doista neugodnog odgovora koji je novinara ostavio zaprepaštenim.

Curle od 18. septembra sjedi na klupi Hartlepoola, kojeg je preuzeo nakon razrješenja dosadašnjeg trenera ekipa koja igra u League Two, engleske četvrte lige.

Morao je preuzeti kontrolu nad vrlo teškom situacijom i prošle je subote uspio osigurati drugu pobjedu nakon 17 utakmica ove sezone, svladavši Grimsby Town 2:1 golom u samom finišu meča.

Važan uspjeh za klub iz malog lučkog grada na sjeveroistoku Engleske, koji je s ova tri boda sišao s posljednjeg mjesta na tabeli popevši se na pretposljednju poziciju samo bod iznad samog dna.

Mali iskorak koji je Curle dočekao sa očiglednim zadovoljstvom, štaviše, nakon utakmice je novinaru priznao da je do kraja večeri težio ostvariti hat-trick što se tiče postignutih rezultata.

Oglasi

"Jutros sam se probudio i imao tri želje. Naša pobjeda, ona Manchester Cityja (čiji je bio kapiten kao igrač i koji je u subotu pobijedio 1:0 u Leicesteru) i moja žena u seksi izdanju."

"Zasad su ispunjene dvije od tri. Imam dva sata vožnje do kuće, naporno ću raditi da osiguram hat-trick", kazao je on poslije čega je uslijedila tišina.

Curleov Hartlepool sada očekuje utakmicu FA Cupa protiv Solihull Moorsa iduće subote, prije nego što se sljedećeg vikenda vratiti ligaškim obavezama.

Curleov lični cilj je transformirati privremeni angažman koji je dobio prije gotovo dva mjeseca u stalni posao do kraja sezone.

"Navijači se moraju pripremiti jer će ova sezona biti roller coaster", priznao je Curle. Bit će teških trenutaka i preokreta. Navijači su, moram reći, odradili svoj dio posla. Pozdrav koji su igrači dobili na kraju, i ja i stručni štab također smo bili sjajni. Podrška koju dobijete na kraju utakmice kada vide da se njihov tim trudi i daje snagu je neprocjenjiva."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi