Kemala Hafizovića žele Zvijezda i Radnički

Iskusni trener vaga ponude

Kemala Hafizovića žele Zvijezda i Radnički

Dino Kurbegović

Do početka prvenstva u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH ima još više od mjesec dana, ali mnogi klubovi rješavaju trenersku i igračku križaljku kako bi što spremnije dočekali početak takmičenja.

Zvijezda iz Gradačca jedan od "najzdravijih" klubova u našoj zemlji u narednoj sezoni nema velike ambicije, cilj im je afirmacija mladih igrača, te plasman negdje oko sredine tabele. Radnički iz Lukavca, također jedan od najboljih klubova u Prvoj ligi FBiH, svake godine ima ambicije boriti se za sami vrh, a takva je situacija i za predstojeću sezonu.

Zašto smo spomenuli ime ova dva kluba, zato što se pomenuti zanimaju da na trenersko mjesto dovedu iskusnog nogometnog stručnjaka Kemala Hafizovića, koji je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri poznat kao trener koji voli mlade igrače i poznat je po forsiranju neafirmisanih momaka, koji se žele dokazivati.

Informaciju da ga žele pomenuti klubovi, sjajni trener iz Zenice potvrdio je i za naš portal.

"Istina je zvali su me ljudi iz Zvijezde, oni su korektni uvijek bili i to je jedna sjajna sredina gdje je milina raditi. Ja sam rekao neke svoje uslove, a oni su mi se obećali javiti, vjerovatno znaju da volim da treniram mlade igrače i guram ih u vatru, a mislim da je njima cilj za narednu sezonu afirmacija mladih igrača iz omladinskog pogona koji ima dosta kvalitetnih igrača", ističe Hafizović.

Radnički iz Lukavca ga je kontaktirao nekoliko puta nakon odlaska s klupe Darka Vojvodića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Radnički je također jedan ozbiljan klub koji uvijek ima ambicije boriti se za vrh tabele, imaju veoma dobre navijače i sposobnu upravu kluba, tako da ne bih imao ništa protiv da dođem u Lukavac. Nekoliko smo puta obavili razgovore, ja imam svoju cijenu, ostavio sam im vremena za razmišljanje i mislim da bi do kraja sedmice trebao znati da li ću preuzeti Radnički ili Zvijezdu", kazao je Hafizović.

Kemal Hafizović 64-godišnji trener je prošle sezone preuzeo kormilo Rudara iz Zenice, te ih iz Kantonalne uveo u Drugu ligu, u svojoj trenerskoj karijeri dugoj 28 godina trenirao je razne klubove poput Čelika, Rudara iz Kaknja, Veleža, Travnika, Krajišnika, a posljednju sezonu sjedio je na kormilu Rudara iz Zenice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti