Kenan Horić na meti splitskog Hajduka

Kapiten Zeničana

Kenan Horić na meti splitskog Hajduka

Nakon što je završena za zenički Čelik uspješna sezone glede rezultata na tabeli u Premijer ligi, budući da su u posljednim godinama redovno sezonu završavali u donjem dijelu tabele, četvrto mjesto u tek završenoj sezoni je svakako uspijeh i dobar osnov za narednu sezonu u kojoj su ambicije da se konačno izađe u Evropu.

Sa kakvim igračkim kadrom u narednu sezonu će ući klub s Bilinog polja je nepoznanica, ali ono što je izvjesno da su ugovori istekli Emiru Jusiću, Stefanu Maletiću, te Jasminu Mešanoviću i Saši Kajkutu.

Da li će neko od gore nabrojanih nastupati za crno-crvene u narednoj sezoni trebalo bi se znati do 20 juna kada je zakazana prozivka nogometaša.

Jedan od najboljih igrača Čelika u prošloj sezoni i kapiten ekipe Kenan Horić nalazi se na meti splitskog Hajduka, naime kako piše hrvatski list "Slobodna Dalmacija" pored defanzivca Čelika, splitski klub je zainteresiran i za Mislava Andželkovića iz Istre. Hoće li neko od pomenute dvojice igrača igrati sljedeće sezone na Poljudu znat će se u narednom periodu, ali ono što je sigurno da mladi kapiten Zeničana ima ugovor sa Čelikom, te mu je kako saznajemo obeštećenje 100.000 eura.

Za Čelik je u ovoj sezoni mladi Horić nastupio 26 puta i to na poziciju defanzivnog veznog i štopera, te je po ocjenama stručnjaka iz naše zemlje jedan od najboljih defanzivaca lige i igrač pred kojim je velika karijera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.