Kenan Hreljić raskinuo ugovor s albanskom Teutom
Hreljić lijevo, sa albanskom Teutom osvojio dva trofeja, ali zbog finansijskih problema napušta jedan od najboljih klubova u ovoj zemlji

Kao standardan igrač osvojio dva trofeja

Kenan Hreljić raskinuo ugovor s albanskom Teutom

D. Kurbegović

Mladi bosanskohercegovački defanzivac Kenan Hreljić danas je  sporazumno raskinuo saradnju s albanskom Teutom.

Ovaj 22-godišnji stoper u januaru je iz kakanjske Mladosti stigao u Teutu, te se odmah izborio za status standardnog igrača. S ovim klubom je osvojio dva trofeja u Albaniji za manje od mjesec dana, ali iznenada su se pojavili finansijski problemi.

Klub je odlučio drastično smanjiti budžet pred početak nove sezone, pa je Hreljić je zbog dugovanja otišao iz Albanije. Hreljić je za Teutu odigrao ukupno 16 utakmica, osvojio je Kup i Superkup ove države i sigurno da će mu glede igranja i njegove forme polusezona u ovoj zemlji ostati u lijepom sjećanju.

Prije Teute, ovaj 22-godišnjak koji može igrati na poziciji stopera i desnog beka nastupao je za omladinske selekcije Sarajeva i Slavije, a bio je član i mađarskog MTK-a iz Budimpešte i Metalleghea iz Jajca. Za Mladost iz Doboja kod Kaknja odigrao je 35 utakmica u dvije sezone u Premijer ligi BiH, a nakon toga je došao u albansku Teutu.

Nema sumnje da će ovaj igrač veoma brzo pronaći novu sredinu, a postoji mogućnost i ostanka u Albaniji, ali u nekom drugom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti