Kentaro u Frankfurtu tražio svoja prava

Dupli ugovori o tv-pravima

Kentaro u Frankfurtu tražio svoja prava

Teme:

Predstavnici firme Kentaro jučer su se nenajavljeno pojavili u hotelu Westin, gdje je bila smještena reprezentacija Bosne i Hercegovine i čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Naime, Fadil Ramadani je dobio ovlaštenje od firme Kentaro da upozori čelnike bh. Saveza da N/FSBiH ima potpisan ugovor o tv-pravima za utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine, te ova firma ultimativno zahtijeva da se taj ugovor jednostavno mora ispoštovati.

Kako saznajemo, Kentaro je spreman podići tužbu protiv N/FSBiH, ukoliko se njihov ugovor ne ispoštuje, a, navodno, prema stavki iz potpisanog ugovora, N/FSBiH je dužan isplatiti oko pola miliona eura u slučaju da se ugovor ne ispoštuje.

Međutim, čelnici N/FSBiH nisu htjeli održati sastanak sa Ramadanijem, a jedino su Samir Čemalović i Bogdan Čeko pokazali profesionalnost, te sjeli sa predstavnikom Kentara, ali detalji razgovora za sada još uvijek nisu poznati.

Podsjetimo, Kentaro tvrdi da ima potpisan ugovor o tv-pravima sa N/FSBiH, koji je već ranije potpisao sličan ugovor sa drugom agencijom, SportFive. Član Predsjedništva N/FSBiH Iljo Dominković i nekadašnji "vječni" generalni sekretar, danas sekretar za reprezentovanje fudbala Munib Ušanović, smatraju se glavnim krivcima za duple potpise, s obzirom da su njihovi potpisi na oba ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.