Kerim Memija i Vejle na korak od plasmana u dansku Superligu

Nastavili nevjerovatan niz

Kerim Memija i Vejle na korak od plasmana u dansku Superligu

E. Čaušević

Fudbaleri danskog Vejlea jučer su kao gosti savladali Skive sa 3:0 u meču 31. kola Prve divizije i tako nastavili sjajnu seriju.

Ekipa u kojoj nastupa mladi bh. reprezentativac Kerim Memija upisala je veoma važnu pobjedu protiv fenjeraša Skivea i tako došla na korak od plasmana u najjači rang danskog fudbala. Vejle se dva kola prije kraja nalazi na prvom mjestu sa tri boda više od drugoplasiranog Esbjerga.

Gosti su jučer slavili sa sigurnih 3:0 uz dva gola Louatija, dok je jedan dodao Sousa. Ono što treba dodati da je Memija odigrao svih 90 minuta, te da je ove sezone jedan od najstandardnijih igrača u Vejleu.

Vejle je najmanje izborio play-off za plasman u elitni dio danskog fudbala, ali prema nekim računicama ekipi našeg Memije dovoljna je još jedna pobjeda kako bi se direktno plasirali u Superligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi