Kerla pod upitnikom za susret sa Olimpicom

Defanzivac Plavih ima problema sa mišićem lista

Kerla pod upitnikom za susret sa Olimpicom

Nakon dobrih igara u posljednja dva kola BH Telecom Premijer lige, te domaće pobjede nad Leotarom i remija sa Čelikom na uvijek neugodnom gostovanju u Zenici, može se reći da fudbaleri Željezničara, aktuelnog prvaka BiH, polako izlaze iz rezultatske krize nakon što su u pet utakmica koje su prethodile navedenim bili bez pobjede.

Pred izabranicima Hajrudina Dine Đurbuzovića već ovoga vikedna je novi ispit, a Plavi će na svojoj Grbavici u okviru 11. prvenstvenog kola ugostiti gradskog rivala Olimpic.

Sastav Vukova je u ranijim sezonama znao napraviti dosta problema ekipi Željezničara, pa tako i ovaj mali gradski derbi sa Olimpicom u redovima šampiona shvataju maksimalno ozbiljno.

Ipak, šef struke kluba iz Zvorničke 27. mogao bi biti u manjim problemima kada je riječ o sastavu koji će suprostaviti ekipi kolege Jusufbegovića, obzirom da je štoper Željezničara Semir Kerla propustio današnji trening zbog bolova u mišiću lista. 

Defanzivac Plavih, čiji je gol donio bod Plavima na gostovanju u Zenici, bio je na tretmanu kod fizioterapeuta Halima Loje, dok su njegove kolege odrađivale današnji trening na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, a hoće li Kerla biti spreman za duel sa Olimpicom nije nam mogao potvrditi ni šef stručnog štaba Dino Đurbuzović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Ne znam zaista hoće li biti spreman, nadam se da hoće. Žalio se da je dobio jedan udarac u predjelu mišića lista, a vidjeti ćemo kako će se povreda ponašati u narednim danima“, kratko je kazao Đurbuzović.

Dok su ostali fudbaleri Željezničara trenirali na pomoćnom terenu Grbavice, na glavnom travnjaku Željinog stadiona tdvojica povrijeđenih fudbalera Elvir Čolić i Josip Kvesić trenirali su samostalno, sa loptom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti