Kerla: Željezničar može do duple krune

Ne zna se gdje će bh. internacionalac nastaviti karijeru

Kerla: Željezničar može do duple krune

Semir Kerla, pred početak sezone napustio je redove Željezničara i preselio u Grčku, tačnije u Panserraikos. No, iako prenstvo nije završeno, poznato je da će novi klub 23-godišnjeg bh. internacionalca sljedeće sezone nastupati u drugoj ligi.

Panserraikos prošle sezone nastupao je u Beta Ethniki ligi i završio na petom mjestu. Ulazak u grčku Super ligu obezbijedili su preko play-offa. Međutim, samo nakon jedne sezone ponovo će se vratiti u niži rang takmičenja.

"Ovo se možda moglo i očekivati. Panserraikos je tek ušao u prvu ligu. Favorit da ispadne je uvijek onaj ko je tek ušao", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba Semir Kerla, nekadašnji stoper Željezničara.

"Kada sam tek došao u Grčku bilo je malo neobično, ali ide sve bolje i bolje. Grčka liga je sigurno kvalitetnija od Premijer lige, dosta brže se igra, ali nema tu neke ogromne razlike. Može se igrati", dadaje 23-godišnji defanzivac.

Panserraikos je u nedjelju sa 1:0 savladao Panathinaikos, ali ta pobjeda im ne znači, jer su zgubili sve šanse da izbore opstanak. Ipak, važna je za našeg internacionalca koji je odigrao svih 90 minuta tog susreta.

"Odigrao sam jedno veoma dobru utakmicu protiv Panathinaikosa, posmatrali su me neki ljudi. Još uvijek ne znam gdje ću nastaviti karijeru. Nadam se da ću naći najbolje rješenje kako bi mogao i dalje napredovati", kaže Kerla koji ima jedan nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Pratim i dalje Prmijer ligu. Drago mi je što se Željezničar plasirao u finale kupa. Mislim da mogu doći do duple krune, bilo bi mi zaista drago. Borac jeste u prednosti u prvenstvu, ali nema nimalo lagane utakmice", dodao je Kerla za kraj razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.