Kerli minuta, Cocaliću svih 90

Grčka Superliga, 16. kolo

Kerli minuta, Cocaliću svih 90

Edmir Škorić

Danas su odigrane preostale utakmice 16. kola grčke Superlige. Vodeći Olympiakos slavio je protiv Iraklisa, dok je PAOK izgubio dva boda na gostovanju kod Panserraikosa.

Olympiakos je pogotcima Fustera i Pantelića savladao Iraklis i tako dodatno učvrstio lidersku poziciju, sa pet bodova više od drugoplasiranog Panathinaikosa.

Posljednjeplasirani Panserraikos ostao je neporažen u duelu sa favorizovanim PAOK-om. Gosti iz Soluna rano su došli u vodstvo. Salpingidis je već u drugoj minuti pogodio za slavlje gostiju. Trajalo je slavlje 'crno-bijelih' do 72. minute, a onda ih je Georgiadis rastužio, pogodivši za konačnih 1:1.

Bivši nogometaš Željezničara Semir Kerla ušao je minut prije kraja umjesto Leozinha.

Od ostalih danas odigranih utakmica 16. kola, Asteras je ubjedljivo slavio na domaćem terenu protiv Ergotelisa (3:0), dok su susreit AEK-a i Kerkyre, te Volosa i Panioniosa okončani bez golova. Cocalić je odigrao svih 90 minuta kod Panioniosa, dok u redovima AEK-a nije bilo Sanela Jahića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.