Kerzhakov ponovo u Zenitu

Transfer vrijedan 3.5 miliona eura

Kerzhakov ponovo u Zenitu

Adnan Beganović

Ruski napadač Alekandr Kerzhakov napustio je moskovski Dynamo te potpisao ugovor sa svojim nekadašnjim klubom Zenitom iz St. Petersburga.

Kerzhakov i Zenit potpisali su četvorogodišnji ugovor, a godišnja primanja ruskog napadača još uvijek nisu poznata, dok se pretpostavlja da će Dynamo na ime obeštečenja dobiti 3.5 miliona eura.

Kerzhakov je nosio dres Zenita u periodu od 2001. do 2006. godine i na 159 mečeva postigao je 64 pogotka. Iz Zenita otišao je u Sevillu, da bi zatim svoj fudbalski put nastavio u moskovskom Dynamu.

U dresu ruske reprezentacije odigrao je 50 utakmica z pritom postigao 15 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti