Keshi: Nema čekanja, moramo napasti

Pred duel sa Iranom

Keshi: Nema čekanja, moramo napasti

U idelanom scenariju naša reprezentacija nakon poraza od Argentine sa dvije pobjede bi morala biti unutra, među 16, ali postoje i određene kalkulacije da bi se u osminu finala moglo i sa četiri boda, zato večeras posebno pratimo ono što će se dešavati u Curitibi gdje se sastaju Iran i Nigerija.

Za obje reprezentacije to je najvažnija utakmica, zato i je i logična maksimalna mobilizacija u oba tabora. Nigerija je aktuelni prvak Afrike, selekcija koja na velikoj sceni ipak ima  "jačih" rezultata. Tu su pobjede nad Bugarskom, Grčkom, Španijom, dok je Iran tek uspio skinuti skalp Amerikancima u Francuskoj 1998. godine.

Ipak i jedni i drugi pamte bolje i jače reprezentacije od onih koje imaju danas. Neki od najjačih aduta Stephena Keshija nisu u idealnoj formi. Tu prije svega mislimo na Obi Mikela, Mosesa, povrijedio se važni Echiejile pa Keshi mora pronaći zamjenu na poziciji lijevog beka, Keshi će svoju situaciju riješiti ili premještanjem stopera Oboabone na lijevu stranu, ali ofenzivno on teško može značajnije pridonijeti s prodorima i centaršutovima ili će pak zaigrati prilično neiskusni Oshaniwa. Protiv Irana bi najveći teret trebao podnijeti sredni red, mada Nigerija i nema pravog kreativca koji bi u ovakvoj utakmici mogao biti prevaga. U napadu bi trebao zaigrati Eminike, a vidjet ćemo sam ili sa još jednim svojim saigračem (Ameobi).

" Moja ideja je uvijek napadačka i mi nismo ekipa koja će stati iza i čekati što će se dogoditi, pogotovo
ne protiv Irana gdje jurišamo na tri boda. Moramo pronaći način kako stvarati šanse. Po meni je najjače oružje Irana njegov iskusni selektor , koji će znati postaviti igru, ali budući da Iran i ne poznajemo najbolje, mi smo prije svega koncentrisani na sebe" kaže selektor Nigerije Keshi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.