Od raja do noćne more za nekoliko dana: Igrao je za posrnulog velikana sada se krije u metrou

Napravio najveću životnu poruku

Od raja do noćne more za nekoliko dana: Igrao je za posrnulog velikana sada se krije u metrou

Admin Čaušević

Ponekad jedna pogrešna odluka totalno zna promijeniti život. 

Otkako je počela invazija Rusije na Ukrajinu mnogi koji su se zatekli u Kievu na sve načine traže da pobjegnu iz ukrajinske prijestolnice.

Uoči početka invazije tursko-njemaki veznjak Abdullah Dogan je odlučio da napusti Werder iz Bremena, te potpisati za Metalist koji se takmiči u najjačem rangu ukrajinskog fudbala.

Taj potez mu je bio najgori u karijeri jer mu je preko noći uređeni život postao noćna mora.

"Samo sam htio da igram fudbal, a sad sam u središtu rata", rekao je Dogan za Bild u dramatičnom razgovoru.

Dogan je u Ukrajinu otišao počekom prošle sedmice na potpis ugovora, baš nekoliko dana uoči početka invazije.

Oglasi

Kada je htio da se vrati u Bremen da završi papirologiju bilo je prekasno. Da stvar bude gora njegov novi klub dolazi iz Kharkiva, drugog najvećeg ukrajinskog grada.

Ipak, Kharkiv je grad u kojem se vode najžešće borbe, blizu je ruske granice i među gradovima koji su pretrpili najžešće bombaške napade do sada.

"Da sam znao šta će se desiti, nikad ne bih došao ovdja. Šokiran sam. Vidio sam tenkove i helikopter na aerodromu."

Sada je njemački fudbaleri turskog porijekla primoran da se krije po jednom od metrao u Kharkivu. Sve što ima sa sobom je kofer od 10 kilograma.

"Spavam u metoru jer je sigurnije nego u zgradama. Bojim se da više neću vidjeti djevojku i moju braću. Veoma sa zabrinut za svoj život."

"Rusi su blizu, moram pronaći način da pobjegnem", poručio je Dogan za kraj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti