Khedira do petka u Madridu

Njemački vezista će, ipak, u Real

Khedira do petka u Madridu

Iako se u jednom momentu činilo da od dolaska Samija Khedire u Real Madrid nema ništa, vezista Stuttgarta i reprezentacije Njemačke će, ipak, najkasnije do petka, postati član Reala.

Prema pisanju madridskih medija dolazak Khedire u Real je samo pitanje dana. Njegov menadžer Jorg Neubauer se nalazi na odmoru u Miamiju i vraća se sredinom naredne sedmice. Od njega zavisi kada će Khedira obući bijeli dres. AS navodi da će Neubauer s Khedirom u Madrid stići u četvrtak ili petak i potpisati petogodišnji ugovor.

Transfer je bio na izmaku zbog navoda da Khedira ima potpisan predugovor s Bayernom, ali se to pokazalo neistinitim. Navodno je neko iz menadžerskog tima Samija Khedire proturio tu informaciju kako bi Real povisio ponudu. Međutim, kako su iz Reala bili skoro odustali njegov menadžer je shvatio da je bolje Khediru smjestiti u Madrid pod Realovim uslovima nego da ostane u Stuttgartu.

Khedirin menadžer je prvobitno tražio sedam miliona eura po sezoni, ali kako su iz Bayerna demantovali da imaju predugovor s Khedirom, Neubauer će cijenu vjerovatno spustiti na nekih pet miliona, AS navodi da se može desiti čak i manje. U Stuttgartu su svjesni kako je Khedira već bivši član kluba.

„Sami je veoma ambiciozan momak koji ima jasne ciljeve. Kada vas traži najveći svjetski klub, potpuno je legitimno da želite ići u njega. Iskreno se nadam da će Sami uspjeti u Madridu. Želimo mu svu sreću“, rekao je trener Christian Gross i istakao kako će Stuttgart dovesti Phillipa Degena iz Liverpoola i Andre Ayewa iz Olimpique Marseillea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti