Khedira: Imali smo jako težak i važan test
Duel Khedire i Ibiševića

Nakon pobjede Njemačke nad BiH

Khedira: Imali smo jako težak i važan test

Edmir Škorić

Pobjeda nad Bosnom i Hercegovinom važan je korak za Njemačku pred početak Svjetskog prvenstva, smatra igrač sredine terena Elfa, Sami Khedira.

Njemačka je sinoć u Frankfurtu na Commerzbank Areni u prijateljskom susretu savladala Bosnu i Hercegovinu rezultatom 3:1. Zmajevi su poveli golom Edina Džeke, no sjajan gol Lahma, potom penali Schweinsteigera odlučili su pobjednika.

"Ponovo smo imali jako težak i važan test. Bili smo jako dobri i potpuno dominantni u drugom poluvremenu, te smo postigli zaslužene golove. Sada smo spremni da putujemo u Južnu Afriku", kazao je standardni prvotimac njemačkog Stuttgarta.

Njemačka na Mundijalu igra protiv Australije, potom Gane i Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.