)
Khedira postaje najplaćeniji igrač Arsenala?
Foto: EPA

Ukoliko dođe

Khedira postaje najplaćeniji igrač Arsenala?

Edmir Škorić

Ukoliko kojim slučajem ode u Arsenal, Sami Khedira će postati najplaćeniji igrač u povijesti Topnika.

Čileanski reprezentativac Alexis Sanchez je pred potpisom za Arsenal i on će zarađivati preko 100.000 funti sedmično. Osim njega, Arsene Wenger, menadžer Topnika, namjerava da dovede i Khediru.

Njemački reprezentativac koštat će barem 30 miliona eura Topnike ukoliko ga dovedu iako je Real Madrid odlučio da ga zadrži.

U svakom slučaju, ako Arsenal dovede Khediru, morat će mu ponuditi velike uslove i, prema izvještaju britanskih medija, postao bi najplaćeniji Topnik u povijesti. Zarađivao bi barem 130.000 funti sedmično.

Wengerova strategija je da dovodi jeftine igrače sa malim primanjima, no očito je shvatio da se s takvim načinom ne mogu osvajati titule. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti