Khedira u društvu Karambeua i Carlosa

Osvajali u jednoj sezoni SP i Ligu prvaka

Khedira u društvu Karambeua i Carlosa

Edmir Škorić

Sami Khedira je treći igrač u povijesti koji je u jednoj sezoni osvojio i Svjetsko prvenstvo i Ligu prvaka.

Khedira je večeras s njemačkom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka i tako okrunio sjajnu sezonu u kojoj je također osvojio i Ligu prvaka s Real Madridom.

Prije Khedire su još samo dvojica igrača osvojala i SP i Ligu prvaka u jednoj sezoni. Uspijevalo je to Christianu Karambeuu i Robertu Carlosu.

Karambeu je 1998. godine s Realom pobijedio Juventus u finalu Lige prvaka, a sa Francuskom je osvojio SP. Četiri godine kasnije Carlos je s Realom pobijedio Bayer Leverkusen u finalu Lige prvaka, a s Brazilom je bio prvak svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti