Khumalo od januara član Tottenhama?

Khumalo od januara član Tottenhama?

Reprezentativac Južnoafričke Republike, Bongani Khumalo u januaru bi trebao postati novi igrač Tottenhama, potvrdio je menadžer londonksog kluba, Harry Redknapp.

Čelnici Tottenhama i Supersport Uniteda su dogovorili sve uvjete oko transfera, a na račun južnoafričkog kluba Spursi će uplatiti 1.5 miliona funti. Mđutim ukoliko 23-godišnji defanzivac ne dobije radnu dozvolu, transfer će se poništiti.

"Bio je kod nas na probi i nje skup. Tako da smo ga odlučili kupiti, jer ima u njemu potencijala", rekao je Harry Redknapp, te dodao:

"Dolazi iz siromašnih krajeva i ovo će biti velika prilika za njega."

"Uvijek sam želio igrati u Premiershipu, a to će mi se ostvariti doalskom u Tottenham, također kao i moja druga želja, a to je igranje u Ligi prvaka. To je takmčenje koje je najbliže Svjetskom prvenstvu po kvaliteti", rekao je Gongani Khumalo, igrač koji je nastupao za Južnoafričku Republiku na prethodnom Mundijalu, na kojem je postigao i jedna pogodak i to Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.