Nedavano je nastupio na Bilinom polju: Svijet se večeras upoznao sa novim fudbalskim čudom

Ima 21 godinu

Nedavano je nastupio na Bilinom polju: Svijet se večeras upoznao sa novim fudbalskim čudom

A. Čaušević

Svaka nova sezona Lige prvaka izrodi fudbalera koji će dominirati u godinama koje slijede.

Male fudbalske nacije ne stvaraju često vrhunske igrače, ali kada to urade onda dobiju svjetsku zvijezdu. To je slučaj i sa Gruzijom.

Gruzijac Khvicha Kvaratskhelia je igrač trenutka. Dečko koji je pobjegao iz Rusije kada je počela agresija na Ukrajinu igra zaista briljantno.

Kvaratskhelia je kao dječak sanjao da zaigra u Ligi prvaka. Priliku za to je dobio u dresu Napolija što maksimalno koristi i oduševljava fudbalski svijet.

Napoli je u Amsterdamu napunio mrežu Ajaxa, a Kvaratskhelia je oduševio svojom partijom sa asistencijom i jednim golom.

Gruzijski krilni fudbaler je mrežu Kopljanika zatresao u 63. minuti kada je na perfektan način pokazao koliko je fudbal jednostavna igra. Gol pogledajte ovdje.

Oglasi

Novo fudbalsko čudo će sigurno zauvijek pamtiti svoj prvijenac u eltinom takmičenju i nema sumnje da njegovo vrijeme tek dolazi.

Inače, ovaj fudbaler je nedavno igrao i na tlu Bosne i Hercegovine. Bilo je to u martu kada je na Bilnom polju nastupio za Gruziju u pobjedi(0:1) nad bh. nacionalnim timom.

Interesantan je i način na koji je stigao u Napoli. Do ruske agresije na Ukrajinu igrao je za Rubin Kazan kada je iskoristio mogućnost da može raskinuti ugovor i otići u drugi klub pa je potpisao za Dinamo iz Batumija.

Nedugo zatim odmah su u akciju krenuli Napolitanci i doveli ga za svega 10 miliona eura. Tržišna vrijednost mu je sada oko 40 miliona pa će njegovom prodajom klub ispod Vezuva zaraditi ogroman novac.

Top Komentari

ljoze_ono_na
Veceras se upoznao? Svijet je ocito prespavao zadnjih godinu dana barem.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi