Kicker: Mujdža i Salihamidžić u timu 33. kola Bundeslige

Obojica postigli po gol

Kicker: Mujdža i Salihamidžić u timu 33. kola Bundeslige

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Mensur Mujdža igra u sjajnoj formi unatoč tome što je jedan dug period pauzirao zbog teške povrede.

Mujdža je povredu zadobio u kvalifikacijskom susretu za odlazak na EP 2012. godine protiv Francuske u Parizu. Vratio se prije nekoliko sedmica, te je odmah i Freiburg postao stabilniji u Bundesligi. Njegov klub, koji je nakon okončanja prvog dijela sezone po mnogima bio već otpisan, uspio se vratiti i osigurati opstanak.

U subotu je Freiburg na svom stadionu s 4:1 deklasirao Koeln, a Mujdža je postigao pogodak za 1:0 U 36. minuti. Na terenu je proveo 70 minuta.

Osim njega, prema izboru njemačkog internet portala Kicker.de, u najboljih 11 33. kola Bundeslige našao se i Hasan Salihamidžić. Bivši bh. reprezentativac postigao je jedan od tri Wolfsburgova pogotka u 3:1 pobjedi na Werderom.

Pogodio je u 40. minuti, 17 minuta nakon što je s klupe ušao umjesto povrijeđenog Ashkana Dejagaha.

Momčad 33. kola Bundeslige prema Kickeru:

Benaglio - Mujdža, Matip, Daems - Salihamidžić - Didavi, Perišić, Caligiuri - Helmes, Huntelaar, Barrios

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.