Kicker: Rafinha sutra potpisuje za Bayern

Kicker: Rafinha sutra potpisuje za Bayern

Edmir Škorić
Teme:

Ako je vjerovati njemačkom magazinu Kicker, Brazilac Rafinha u ponedjeljak će potpisati trogodišnji ugovor sa minhenskim Bayernom.

Bayern će Genovi za bivšeg Schalkeovog nogometaša platiti 5,5 miliona eura. Prije nego se transfer ozvaniči, Rafinha će morati odraditi liječničke preglede na Allianz-Areni.

Rafinha je u Genovu stigao prošlog ljeta za devet miliona eura te je u 34 odigrane utakmice postigao dva gola. Njegov odlazak iz Italije najavio je i Genovin predsjednik Enrico Preziosi.

"Igrač više voli njemački od italijanskog nogometa. Želi se vratiti u Njemačku i potvrdio je to u nekoliko navrata. Mislim da ćemo postići dogovor sa jednim velikim klubom iz Bundeslige", rekao je Preziosi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.