Kiel iznenadio Mainz, prošla i Herta

DFB Pokal

Kiel iznenadio Mainz, prošla i Herta

Midhat Šljivak

Veliko iznenađenje u 1/8 finala njemačkog DFB Pokala napravila je ekipa Kiela, koja je izbacila bundesligaša Mainz, dok je prolaz dalje obezbijedila i berlinska Herta pobjedom nad Kaiserslauternom.

Kiel je kao autsajder na svom terenu dočekao Mainz i relativno lako ga savladao rezultatom 2:0. Poveli su domaći već nakon šest minuta igre autogolom Anthonya Ujaha, da bi konačnih 2:0 i prolaz dalje Kielu osigurao Steve Muller u 64. minuti.

Herta je iz daljeg takmičenja izbacila Kaiserslautern pobjedom u Berlinu rezultatom 3:1. Ramos je tim iz glavnog grada Njemačke doveo u vodstvo u samom finišu prvog poluvremena, da bi već u petoj minuti nastavka gostima poravnanje donio Shechster.

Vodstvo od 2:1 Herti donio je Lasogga u 59. minuti susreta,  a konačnih 3:1 postavio je Ebert u sudijskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.