Kiessling propušta Schalke, upitan Derdiyok

Kiessling propušta Schalke, upitan Derdiyok

Edmir Škorić

Trenutno najbolji strijelac njemačke Bundeslige Stefan Kiessling propušta derbi njegovog Bayera i Schalkea, koji se igra u subotu.

Kiessling je pretrpio povredu u Dortmundu protiv Borussije, kada je Bayern poražen sa 3:0 u prošlom kolu. Kiessling je zamijenjen na poluvremenu te utakmice.

26-godišnji napadač je jučer prošao detaljne preglede kod dr.Mueller-Wohlfahrta u Minhenu i dijagnosticirana je povreda mišićnog bedra, pa će najbolji strijelac Njemačke izbivati sa terena najmanje dvije sedmice.

Na službenoj web stranici su čelnici Bayera objavili kako definitivno propušta subotnji ogled protiv Schalkea, izravnog konkurenta u borbi za naslovom prvaka Njemačke.

Upitan je i nastup njegovog kolege iz napada, Švicarca Eren Derdiyoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti