Kiks Montpelliera u Lorientu, Evian spasio čast gostiju

Ligue 1

Kiks Montpelliera u Lorientu, Evian spasio čast gostiju

M. Šljivak

Utakmicama 32. kola danas je nastavljeno prvenstvo u francuskoj Ligue 1.

 

Vodeći Montpellier, napravio je kiks izgubivši na gostovabju kod Lorienta rezultatom 2:1. Svi golovi postignuti su u posljednjih dvadeset minut utakmice. Poveo je Lorient u 70. minuti autogolom Henrija Bedimoa, da bi u 77. minuti Joel Campbell povisio rezultat na 2:0. Već u narednom napadu Olivier Giroud je golom vratio nadu Montpellieru da mogu bar do jednog boda, no do kraja susreta nisu uspjeli doći do drugog gola, te je ostalo 2:1 za domaće. 

 

Ubjedljiv trijumf na svom terenu upisao je Lille koji je deklasirao Ajaccio sa 4:1. Poulard je autogolom donio Lilleau prednost u 17. minuti, a do kraja poluvremena Joe Cole je postigao još jedan gol za vodstvo od 2:0. Nastavak je donio još dva gola u mreži gostiju. Bruno je u 81. minuti povećao vodstvo na 3:0. a 4:0 je u 87. minuti sa bijele tačke postavio je Eden Hazard. Gosti su do kraja uspjeli doći do počasnog gola u sudijskoj nadoknadi.

 

Jedinu gostujuću pobjedu u ovom kolu upisao je Evian koji je sa ubjedljivih 3:0 savladao Valenciennes. Domaće pobjede su upisali Sochaux s minimalnih 1:0 protiv Dijona, te St. Etienne protiv Bresta s 2:1. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

Jedini susret bez pobjednika odigran je u Nancyju gdje je istoimeni domaćin remizirao sa Bordeauxom 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.