Kiks Urugvaja

SP U20 u Kolumbiji

Kiks Urugvaja

Noćas su na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20. godina igrane utakmice drugog kola u grupama A i B.

Domaća selekcija Kolumbije je u grupi A nakon Francuske savladala i Mali sa 2:0 čime je već obijezbedila plasman u sljedeću rundu. Protiv Malija strijelci su bili Valencia u 23. i Rodriguez u 90. minutu, a u 89. je isključen K. Traore iz redova afričke selekcije. Francuska je bila sigurna protiv Južne Koreje sa 3:1, a Portugal je savladao sa 1:0 ekipu Kameruna koja je od 79. minuta igrala sa igračem manje.

Najveće iznenađenje priredio je Novi Zeland koji je izvukao 1:1 protiv Urugvaja. Izjednačujući gol za Uruse  postignut je tek u 74. minutu.


Rezultati 2. kola grupe A: Kolumbija - Mali 2:0 (Valencia 23, Rodriguez 90), Francuska - Južna Koreja 3:1 (Sunu 27, Fofana 81, Lacazette 90 - Kim 59). Kolumbija 6, Južna Koreja 3, Francuska 3, Mali 0.


Grupa B: Urugvaj - Novi Zerland 1:1 (Luna 74 - Bevin 57), Portugal - Kamerun 1:0 (Oliveira 19). Portugal 4, Novi Zeland 2, Urugvaj 2, Kamerun 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.