Kily Gonzalez kod Simeonea

Argentina Apertura

Kily Gonzalez kod Simeonea

Ponajbolji igrač Argentine u posljednjih deset godina Kily Gonzalez novi je igrač San Lorenza. Timu iz Buenos Airesa Kily se pridružio na poziv prijatelja Diega Simeonea, koji je inače trener San Lorenza.

Kily Gonzalez, bivši igrač Zaragoze, Valencie i Intera, nakon povratka u domovinu tri godine nosio je dres Rosario Centrala, gdje je bio kapiten i jedan od najboljih igrača, a samo desetak dana pred početak nove nogometne sezone u Argentini telefonom ga je pozvao bivši suigrač iz reprezentacije Diego Simeone, a Kily je bez razmišljanja prihvatio poziv. 

Kily će pokušati pomoći jednom od najpopularnijih argentinskih klubova da se vrati u vrh lige, nakon što su prethodne dvije sezone bile vrlo razočaravajuće za naviječa San Lorenza. 

Kily Gonzalez je već peto veliko pojačanje San Lorenza, što ih uz veliki trio Bocu, River i Velez Sarsfield svrstava u prvi krug kandidata za naslov prvaka nadolazeće Aperture. 

Prije njega u klub su stigli Pablo Pintos iz urugvajskog Nacionala, Jonathan Bottineli iz Sampdorie, Nelson Cuevas iz Argentinos Juniorsa, te odlični veznjak Leandro Romagnoli koji se vratio iz lisabonskog Sportinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.