Kina sedmicom pobijedila Laos

Kvalifikacije za SP u Brazilu 2014.

Kina sedmicom pobijedila Laos

Reprezentacija Kine savladala je Laos sa čak 7:2 u prvom meču druge runde kvalifikacija za SP 2014. u okviru Azijske zone.

Najčudnije u svemu je da je Laos poslije 31. minuta vodio sa 2:0, a Kinezi su smanjili u nadoknadi prvog dijela golom Yang Hua. Ovaj igrač je u nastavku postigao još dva gola, a umorni Laos je u posljednjih osam minuta primio tri pogotka. Revanš se igra za sedam dana, a Kina je podsjetimo samo jednom igrala na SP i to 2002.

Rezultati prvih mečeva: Kina - Laos 7:2, Liban - Bangladeš 4:0, Tajland - Palestina 1:0, Turkmenistan - Indonezija 1:1, Uzbekistan - Kirgizistan 4:0, Singapur - Malezija 5:3, Irak - Jemen 2:0, Jordan - Nepal 9:0, Sirija - Tadžikistan 2:1, UEA - Indija 3:0, Iran - Maldivi 4:0. Ukupno je u ovoj rundi 30 selekcija, a Azija će na SP imati sigurna četiri tima sa opcijom pete ekipe ako prođe baraž.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.