Kind: Da li smo ispravno postupili?!

10. novembra se obilježava godišnjica smrti Roberta Enkea

Kind: Da li smo ispravno postupili?!

Bliži se godišnjica smrti golmana reprezentacije Njemačke i Hannovera, Roberta Enkea, a predsjednik njemačkog kluba, Martin Kind se zapitao da li su mu pomagali na ispravan način.

"Vjerovali smo da radimo sve na pravi način, no ipak kada se sve sagleda trebali smo kritičnije postupiti i napraviti nešto drugačije u odnosu na ono što smo napravili", kaže Martin Kind, predsjednik posljednjeg kluba Roberta Enkea.

Enkeov život se vrlo rano ugasio, u 32. godini života. Godinama je patio od depresije, no njegova porodica, prijatelji nisu znali koliko je to ozbiljno, jer je to odlično skrivao. Tu depresiju je povećala smrt njegove kćerke tri godine prije nego je sebi oduzeo život. Bacio se pod voz kod grada Neustadta u blizini Hannovera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije