Kinezi Francuzima uskratili samopouzdanje
Duel Evre (Francuska) i Qu Boa (Kina)

Kinezi Francuzima uskratili samopouzdanje

E. Škorić

Iako se činio kao protivnik za "nabijanje" samopouzdanja nekoliko dana uoči početka Svjetskog prvenstva, reprezentativci Kine uspjeli su savladati momčad Francuske.

Posljednju svoju provjeru Francuzi su odigrali u Saint-Pierreu, te doživjeli neočekivan poraz od Kine. Kinezi neće igrati na Svjetskom prvenstvu, ali su sinoć pokazali da zaslužuju biti u Južnoj Africi.

Gol odluke Kina je postigla u 68. minuti, kada je Zhuoxiang topovski izveo slobodni udarac, lopta se na putu do gola odbila od živog zida i prevarila Hugo Llorisa.

Selektor "pijetlova" Raymond Domenech u ovoj utakmici je igrao sa najjačim sastavom, pa su tako spuštenih glava teren napuštali Ribery, Anelka, Henry, Malouda, Evra, Gallas, Abidal...

U nimalo važnom okršaju Luksemburg i Farskih otoka nije bilo pobjednika, kao ni pogodaka. Slovenija je bila bolja od Novog Zelanda. Janezi su učinkovito ušli u završnicu priprema za Svjetsko prvenstvo.

Dva gola za Sloveniju postigao je Mitja Novaković, te jedan Kirm. Utješni gol za Novozelanđane postigao je Fallon u 20. minuti susreta.

Prijateljske utakmice:
Francuska - Kina 0:1
Slovenija - Novi Zeland 3:1
Luksemburg - Farski Otoci 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.