Kinezi žele da se El Clasico igra u podne

Kinezi žele da se El Clasico igra u podne

Edmir Škorić

Televizijske postaje u Kini žele da se veliki El Clasico, duel Reala i Barcelone, igra u ranijem terminu.

Oko 60 miliona Kineza gledalo je Realovu 7:1 pobjedu nad Osasunom u nedjelju, jer je utakmica odigrana u podne, s ciljem da se potakne interes španske Primere u Aziji.

Bilo je to prvi put da Kraljevi svoju utakmicu na Santiago Bernabeu odigraju u podne. Sada kineske televizije žele da se isto to uradi i sa El Clasicom, koji je na programu 11. decembra.

Utakmice u tom terminu nisu popularne kod igrača i navijača u Španiji, ali zbog vremenske razlike to je udarni termin u Kini.

Španski savez, ipak, još nije objavio tačan datum i vrijeme odigravanja te utakmice. Real bi pristao na 11. decembar u ranijem terminu, dok Barca ima namjeru da se ta utakmica igra dan ranije kako bi se mogli pripremati za Svjetsko klupsko prvenstvo.

Iz azijskih televizija već su se ranije žalili kako u Španiji termine određuju dvije sedmice ranije, dok je u Engleskoj ili Njemačkoj raspored poznat daleko ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.