King još dvije godine u Tottenhamu

Kapiten produžio ugovor

King još dvije godine u Tottenhamu

Edmir Škorić

Nakon sjajne sezone u dresu londonskog kluba, Ledley King prodružio je ugovor sa Tottenhamom na još dvije godine.

Iako je imao dosta problema sa povredom, Ledley King je ove sezone odigrao 20 utakmica za Spurse, koji su osigurali četvrtu poziciju i kvalifikacijek za Ligu prvaka.

Uz Michael Dawsona, King je nagrađen pozivom Fabio Capella među 30 igrača, koji će konkurirati za odlazak u Južnu Afriku. Kingu je trenutni ugovor trajao do ovog ljeta, a sada će, po svemu sudeći, na White Hart Laneu ostati do 2012. godine.

"Oduševljen sam zbog potpisivanja novog ugovora sa Spursima. Ovdje sam bio kao školarac i nikada sebe ne bih mogao vidjeti negdje drugo. Ovo je mjesto gdje živim i gdje želim nastaviti igrati nogomet", kazao je King za službenu klupsku stranicu, te dodaje.

"Imamo izglede za Ligu prvaka te posjedujemo kvalitetu igrača. Vjerujem da smo na rubu nečega velikog."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.