Kiša golova i pobjeda Palerma

Genova primila petardu na Siciliji

Kiša golova i pobjeda Palerma

U popodnevnom terminu nastavljeno je odigravanje 19. kola italijanske Serije A, kada je odigrano pet utakmica.

Najzanimljivije je bilo na Siciliji, gdje je Palermo dočekao Genovu, te slavio pobjedu u utakmici punoj preokreta rezultatom 5:3.

Rodrigo Palacio doveo je goste iz Genove u prednost u 13. minuti susreta, ali je Palermo do kraja poluvremena postigao tri gola i potpuno preokrenuo rezultat.

Prvo je na 1:1 u 26. minuti izjednačio Budan, da bi Mickael Silvestre u 26. donio prednost na stranu Palerma. Sjajno poluvrijeme Sicilijanaca tri minute prije odlaska na odmor krunisao je Mantovani.

Tračak nade gostima u 59. minuti svojim drugim golom, ovog puta sa bijele tačke, donio je Palacio, ali su se Fabricio Miccoli i Migliaccio pobrinuli za da bodovi ostanu u Palermu. Treći gol za Đenovljane bio je djelo Jankovića minutu prije kraja susreta.

Milan je slavio sa ubjedljivih 3:0 u gostima kod Novarre, a sva tri gola Rossoneri su postigli u drugom poluvremenu. Zlatan Ibrahimović je pogađao u 57. i 90. minuti, a u strijelce se upisao  Robinho u 74. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.