Kiša napravila haos: Superclasico se možda ni večeras neće moći igrati

Konačna odluka danas oko 15 sati

Kiša napravila haos: Superclasico se možda ni večeras neće moći igrati

E. Čaušević

Jedan od najvećih derbija na svijetu sigurno je okršaj između Boce Juniors i River Platea. Ljuti rivali sinoć su trebali igrati na La Bomboneri prvi finalni meč Cope Libertadores, ai je utakmica odgođena za večeras zbog jake kiše.

Kiša je jučer napravila veliki haos u Buenos Airesu, a teren Boce Junior je bio potopljen. Iako su se navijači počeli skupljati na tribinama legendarnog stadiona na kraju je odlučeno da utakmica bude odgođena za 24 sata. No, prema informacijama iz Argentine još uvijek nije sigurno da li će ova utakmica biti odigrana večeras.

Vremenska prognoza nije obećavajuća što se tiče glavnog grada Argentine, a velika količina vode pravi ogromne probleme organizatorima utakmice. Meč bi se trebao igrati večeras od 20 sati, no konačna odluka oko Superclasica će biti poznata danas oko 15 sati kada će se odlučiti da li će Boca i River igrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi