Kiša stala, teren u dobrom stanju
Teren stadiona "Kantrida" u dobrom stanju

Nekoliko sati uoči prijateljske utakmice...

Kiša stala, teren u dobrom stanju

Teren riječkog stadion «Kantrida» na kojem će danas u 17 sati biti odigrana prijateljska utakmica između NK Rijeka i fudbalske reprezentacije BiH u dobrom je stanju.

«Može se igrati», dodali su ljubazni organizatori koji su učinili sve kako bi naša selekcija imala ugodan boravak u gradu čiji je nogometni klub u bivšoj zajedničkoj državi bio poznat po fudbalskim velemajstorima poput Fegica, Desnice, Gračana, Skoblara, Ravnića, Mladenovića, Jankovića…
Bh. selektor Miroslav Blažević zadovoljno je napustio restoran nakon doručka i sa saradnicima je krenuo u laganu šetnju.
«Bilo je nekih dilema oko sastava, ali su te dvojbe riješene. Muslimović će igrati poluvrijeme, ne više. Mora, jer ima kredit koji je stekao ranije. Naš napadač ima posebno nadahnuće u dresu BiH“, dodao je Blažević, ne propustivši priliku da se po ko zna koji put zahvali Riječanima.
«Jako sam vezan za Rijeku. Ovdje sam igrao, oženio se, dobio dvoje djece, radio kao trener. Šta reći više», dodao je Ćiro.

Bebek prva pištaljka
Današnju prijateljsku utakmicu Rijeka  BiH na stadionu „Kantrida“ sudiće riječke sudije. Glavni arbitar je internacionalac Ivan Bebek, kojem će asistirati Damir Volf i Robert Kezele. Četvrti sudija je Bojan Sobol. Delegat susreta je Ivan Perajić, takođe iz Rijeke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.