Kiso: Rasterećeni smo i možemo do pobjede

Olimpic na Koševu domaćin Rudaru

Kiso: Rasterećeni smo i možemo do pobjede

Edmir Škorić

Sarajevski Olimpic i prijedorski Rudar predstavljaju ugodna iznenađenja ove sezone u Premijer ligi BiH. Upravo te dvije ekipe odmjerit će snage na stadionu Asim Ferhatović Hase u utkamici 27. kola.

Olimpic i Rudar imaju po 38 bodova i zauzimaju šestu, odnosno sedmu poziciju na tabeli. Matematički još postoji mogućnost da i jedni i drugi izbore Evropu, no to je samo matematika, ali činjenica je da u ovoj utakmici obje ekipe žele pobjedu. I kao što kaže naš sagovornik, mladi veznjak Olimpica Nenad Kiso, nije isto završiti peti i 12. na tabeli.

"Ubijeđen sam da možemo savladati Rudar, jer smo rasterećeni i nema razloga da ne ostvarimo pobjedu. Nema nikakvih kalkulacija, ići ćemo sigurno na tri boda, uostalom kao i u svakoj utakmici. No, vjerujte, neće biti nimalo lako jer se Rudar u ovoj sezoni ispostavio kao dosta kvalitetna ekipa", kazao je veznjak Olimpica Nenad Kiso za SportSport.ba, uz dodatak:

"Do kraja sezone moramo odigrati najbolje i završiti na što boljoj poziciji. Sigurno nije isto završiti na petom ili 12. poziciji. Mislim da je Olimpic među najboljim ekipama u ligi i, ako ovi igrači ostanu na okupu, uvjeren sam da ćemo igrati Evropu u skorije vrijeme".

Kiso ima 22 godine i rođen je u Ljubljani, ranije je igrao za Čukarički, a dosad je nosio i dres mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine. Njegovo vrijeme, očito, tek dolazi.

"U Olimpicu mi je za sada jako dobro. Ugovorom sam vezan za klub sa Otoke, no ispadne li prilika da karijeru nastavim u inozemstvu, što da ne? Volio bih, naravno, otići. No, o tome je još rano pričati. Ovdje, na Otoci, zaista se osjećam dobro i nemam nikakvih zamjerki", istakao je Kiso na kraju razgovora za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.