Uložio 0.5 KM i pogodio 13 parova: Bogatstvo mu je donijelo čudo iz 96. minute

Imao je dosta sreće

Uložio 0.5 KM i pogodio 13 parova: Bogatstvo mu je donijelo čudo iz 96. minute

A. Čaušević

Profesionalni kladioničari  su pojedinačni igrači, tj. klade se za svoj novac na jedan događaj, tražeći maksimalan dobitak. Međutim, ima i i igarča koji sa minimalnim ulogom žele zaraditi što više novca.

Šanse za dobitak su obrnuto proporcionalne broju događaja stavljenih na tiket i zapravo sve kladionice potiču kladioničare da dodaju utakmice na svoj račun, nudeći i bonuse, s obzirom da je matematika njihov moćni saveznik u pražnjenju džepova onih koji igraju.

Ipak, jednog "skromnog" kladioničara je sudbina nagradila i to na senzacionalan način, dobitkom monstruoznih razmjera, kako u apsolutnom smislu, tako i prije svega u odnosu na uloženo.

Engleski kladioničar je zapravo uložio 30 centi, odnosno oko 0.5 KM stavljajući ih na tiket od 13 utakmica koje su odigrane prošlog vikenda.

Da bi se razumio nivo težine opklade dovoljno je reći da je koeficijent 74.600 puta veći od uloga. Pa je ukupni dobitak iznosio više od 25.000 eura.

Oglasi

Iznos o kojem smjeli kladioničar vjerojatno nije ni razmišljao, ali mu je nada rasla kako su utakmice zavravale. Na tiketu su se nalazili mečevi Championshipa, League One i League Two - sedam domaćih pobjeda, četiri gostujuće pobjede i dva remija.

Nakon što je pogodio sve parove, nije moglo proći bez drame, a do novca je stigao u 96. minuti utakmice Swindon Town - Carlisle.

Sretni igrač je igrao "dvicu", a gosti su većim dijelom meča gubili. Izjednačili su u 80. minuti, a nakon toga je uslijedila velika drama.

Igrao se 96. minut kada je nakon ubačaja iz kronera glavom pogodio Ryan Edmondson i kladioničara učinio vrlo vjerovatno najsretnijim čovjekom na svijetu.

Možda kladioničar do minulog vikedna nije znao niti jednog irača Carlislea, ali će sigurno od subote dobro pamtiti Edmondsona pošto mu je donio ogroman novac.

Kako to obično biva u ovakvim i sličnim situacijama ne isključuje se mogućnost da Carlisle postane kladioničaru novi omiljeni klub.

Oglasi

Najnovije vijesti