Klasnić na korak do Boltona

Klasnić na korak do Boltona

Edmir Škorić

Tokom dana hrvatski napadač Ivan Klasnić mogao bi potpisati za engleski Bolton, tvrdi ugledni francuski sportski dnevnik L'Equipe.

Već duži period hrvatski napadač Ivan Klasnić ističe nezadovoljstvo u francuskom drugoligašu Nantesu. Iako je prošlu sezonu redovito postizao golove, trener "kanarinaca" držao ga je čitavu sezonu na klupi za rezervne igrače.

Kako je njegov Nantes ove sezone u drugoj ligi na petoj poziciji, a on na diobi trećeg mjesta liste strijelaca sa isto toliko postignutih golova, za Klasnića se zanima nekoliko evropskih klubova. Tu su Olympiakos, Racing Santader, ali prije svih engleski Bolton.

Večeras bi čelnici Boltona, u želji da što prije dovedu Klasnića, trebali sastati se sa nekadašnjim napadačem bremenskog Werdera. Podsjetimo, Klasnić je sedam godina proveo u Njemačkoj, prošlog ljeta stigao je u Nantes i u 28 utakmica postigao 6 golova, a "žuti" su te sezone ispali u Le Championnat II.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.