Klasnić potopio Pjanićev Lyon

Ušao i postigao dva gola za preokret

Klasnić potopio Pjanićev Lyon

Lyon, našeg Miralema Pjanića koji večeras nije bio u sastavu francuskog prvaka večeras je izgubio u 17. kolu prvenstva od Nantesa. Bolje reći izgubili su od hrvatskog reprezentativca Ivana Klasnića.

Lyon je poveo Piquionnea u 43. minutu i sa 0:1 otišlo se na odmor. No, stanje na terenu apsolutno promijenio je Klasnić. Ušao je u igru u 58. minutu. Na terenu je bio nepunih 120 sekundi, a pogodio je za 1:1. Pobjedu Nantesu donio je minut prije kraja meča, iskoristivši jedanesterac – 2:1.

U danas ranije odigranim utakmicama 17. kola šampionata Francuske postignuti su sljedeći rezultati: Marseille - Nice 2:1, St. Etienne - Le Havre 2:0, Caen - Rennes 1:1, Lille - Toulose 1:1. U nedjelju (7. decembra) Grenoble našeg trenera Mehmeda Baždarevića dočekuje Auxerre. Osim ovog meča sastaju se Lorient - Nancy, Monaco – Sochaux i PSG - Le Mans.

I pored poraza Lyon je ostao lider na tabeli sa 34 boda. Drugi je Marseille sa 31, a  Rennes je treći sa 30 bodova... Na začelju su Le Havre (12), Sochaux (11) i Valenciennes (11).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.