Klinsmann bez kalkulacija: I mi i Njemačka idemo na trijumf

Nijemac na klupi SAD-a

Klinsmann bez kalkulacija: I mi i Njemačka idemo na trijumf

U slučaju da Njemačka i SAD u posljednjem kolu remiziraju i jedni i drugi bili bi sudionici osmine finala. Bio bi to za Jurgena Klinsmanna, Nijemca na klupi Amerike zasigurno najljepši scenario, međutim selektor Amera poručuje da će meč biti regularan, odnosno da će i on i njegova selekcija, kao i Njemačka u meč ući s ciljem da se pobijedi. 

„Ako pogledate historiju naših rezultata, shvatit ćete da mi ne čekamo da se nešto desi, već sami sebi krojimo sudbinu. Da je tako, Meksiko ne bi bio na Svjetskom prvenstvu jer smo pobedili Panamu kako bismo ostali pošteni do kraja,“ kazao je Klinsmann, dodavši:

„Dakle, ne razmišljam o neriješenom rezultatu sa Njemačkom. Oba tima će ući u utakmicu želeći pobjedu i prvo mjesto u grupi.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.