Klinsmann odlazi, Wenger dolazi?
Jurgen Klinsmann

Bayern u velikoj krizi

Klinsmann odlazi, Wenger dolazi?

Bayern je doslovno nastradao u četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka u Barceloni (0:4), što otprilike znači da su dani trenera Jurgena Klinsmanna na klupi Bavaraca odbrojani.

Bayern sutra u okviru Bundeslige igra sa Eintrachtom iz Frankfurta, a mediji u Njemačkoj javljaju da ukoliko Klinsmann izgubi ili odigra neriješeno, otkaz ćemu biti uručen odmah nakon što sudija označi kraj. U slučaju pobjede, ostao bi na klupi, ali samo do kraja sezone.

Bayern je prvo „uništen“ u dvoboju sa Wolfsburgom (1:5) uz dva gola Edina Džeka, a potom je i Barcelona pregazila četverostrukog prvaka Evrope. Legenda Bayerna Franz Beckenbauer nazvao je ovu generaciju „najgorom u istoriji“ slavnog bavarskog kluba.

A prema pisanju engelskih medija, Bayern na klupu umjesto Klinsmanna želi dovesti Arsenalovog trenera Arsene Wengera, kojem su, navodno, spremni ponuditi 5,7 miliona eura po sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti